1986’da Carlo Petrini önderliğinde İtalya’da başlayan ve dünyayı etkisine alan Slow Food hareketinin
ilham verici hikayesi. Yemek yaparken kullandığımız malzemelerin üretiminden, yemeğin yapılışına ve
servis edilişine uzanan süreçte yemekle ilişkimizi yeniden kurgulamayı öneren bu hareketin doğuşuna,
gelişimine ve gastronomi dünyasında yarattığı devrime tanıklık eden bir belgesel.
2 Aralık 2017, Cumartesi günü saat 15.00’te SALT Galata’daki gösterimi Fikir Sahibi Damaklar
temsilcisi Ayşenur Arslanoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilecek.
Bu bir devrim hikayesidir. 25 yıldır devam eden ve hala herhangi bir durma belirtisi göstermeyen bir
devrim. Carlo Petrini, ya da herkesin bildiği adıyla “Carlìn” 1986 yılında, İtalya’da ArciGola
Gastronomi Derneği’ni kurdu ve Paris’te, uluslararası “anti-fast food” direniş hareketi olan Slow
Food’u başlattı. Hareket şu anda 150 ülkeye uzanmış ve gastronomiyi sonsuza dek değiştirmiş durumda.
1972 yılında Bra’da doğan Stefano Sardo, sayısız film için tretman ve senaryo
yazmıştır. Giuseppe Capotondi’nin “La Doppia Ora”sı için yazdığı senaryo EFA Ödüllerinde
aday gösterilmesinin yanı sıra, 66. Venedik Film Festivali’nde Coppa Volpi ödülüne layık
görülmüştür. Ayrıca bugüne kadar beş albüm piyasaya sürmüş, İtalyan Rock grubu Mambassa’nın
da lideridir.
Haberdar Ol
Türsak Vakfı’na ait etkinlikleri E-posta aracılığıyla takip etmek ve haberdar olmak için bültenimize kayıt olun.